Den värsta dagen i en hundägares liv

Det finns en dag som alla hundägare fruktar och det är dagen när allt tar slut och vi måste släppa taget om en älskad vän och familjemedlem. När dagen kommer är det ingen som vet, men att den kommer kan kännas så smärtsamt att vi väljer att inte skaffa en hund. Här kommer lite råd och tips inför dagen som ingen vill möta.

De flesta hundarna avlider efter övervägd avlivning. Men att fatta ett sådant beslut kan ta lång tid och vara svårt. Åldrande hundar blir inte sällan gradvist sämre och det är svårt att veta när det är nog. Många vittnar om att hunden själv gjort det tydligt när det var dags att fatta beslutet. Inte sällan hör man om att livet försvunnit ur ögonen på hunden och att den drar sig undan. Även om en avlivning är en barmhärtighetsgärning så är det svårt att välja sorgen och saknaden som vi tvingas leva vidare med. För andra hundägare underlättas beslutet av akut sjukdom och stort lidande som gör att beslutet inte kräver lika stora överväganden. Sorgen är oavsett kompakt och kan vara långvarig.

När du tvingas lämna ditt djur efter avlivningen så är det ofta en stor tomhet. Vissa vill fylla den med en ny individ så snart som möjligt medan andra kanske inte lyckas förmå sig att knyta an till en ny hund. Kanske har du vackra foton av din vän som du kan ställa upp och tänka ljus för att sörja. Ett annat fint sätt är att köpa något klädesplagg som för dig närmre din vän, på jiteshop.se hittar du fina motiv på de flesta raser. Om du vill finns också möjligheten att låta kremera din hund och antingen sprida askan på en plats som var speciell för er eller ha den i en vacker urna hemma. Det kan bli ett vackert avslut på en härlig tid tillsammans.

Posted in Husdjur, Mer om hundar | Kommentarer inaktiverade för Den värsta dagen i en hundägares liv

Comments are closed.